Hunvald szabadlábon!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bilincsben érkezett, de szabadon távozott Hunvald György a Fővárosi Bíróság keddi tárgyalásáról. A ingatlanok körüli visszaéléssel vádolt egykori országgyűlési képviselőt szabadlábra helyezték, bár az ítélet még nem jogerős.

A volt szocialista országgyűlési képviselő és egykori VII. kerületi polgármester többszáz milliós ingatlanpanamák gyanúja miatt került előzetes letartóztatásba és bíróság elé. Emellett sok tízmilliós kárt okozó fiktív megbízási szerződések, illetve szintén milliós kárt okozó szociális bérlakás-kiutalások és más bűncselekmények is szerepelnek a vádiratban.

Az immár 25 gyanúsítottat előállító ügy régóta folyik. Hunvald György több mint két és fél éve tartó előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság egyszer már visszavonta, de akkor a másodfokú ítélet ismét bilincset rendelt az egykori politikus kezére.

Az ügy legfrissebb fordulata, hogy a Fővárosi Bíróság keddi tárgyalásán úgy határozott, megszünteti Hunvald előzetes letartóztatását, aki így szabadon távozhatott. A döntés ugyanakkor nem jogerős, és az ügyész fellebbezett is, írja az MTI. Ez azt jelenti, hogy a Fővárosi Ítélőtábla hozza majd meg a végleges döntést Hunvald esetleges letartóztatását illetően.

Ezt olvasta már?

$$3755$$

$$3754$$

$$3753$$