Budapest a müncheni Expo Realon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A következő másfél évtizedben akár a 300 millió eurót is elérheti az ingatlanfejlesztések értéke a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén és környékén - ezeket a terveket mutatja be repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport Zrt. a müncheni Expo Real ingatlanos szakkiállításon.

A Budapest Airport az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben beszámol arról hogy 2007 óta 220 millió euró befektetést valósítottak meg a repülőtéren. Jövő tavasszal kezdődik a Cargo City projekt első ütemében 11 ezer négyzetméter raktár és 4.500 négyzetméter iroda építése.

A tervek között a 2B terminállal közvetlen összeköttetésben szálloda létesítése is szerepel. Ebben professzionális ingatlanfejlesztő céget vonnának be, az üzemeltetést pedig egy nemzetközi hotelláncra bízná a Budapest Airport. A repülőtér üzemeltetője a 2-es terminál közelében komplett irodapark létesítését is tervezi.

René Droese, a Budapest Airport ingatlanfejlesztési igazgatója a közlemény szerint Münchenben kijelentette: "nemrégiben fejeztük be a repülőtér területén a hosszú távú fejlesztési övezetek kijelölését, ezeknek a klasztereknek a fejlesztését összhangba hoztuk a repülőtér egyéb fejlesztési terveivel. Éppen ezeket a részletes terveket mutatjuk most be Münchenben az Expo Real kiállításon."

A Budapest Airport közleménye idézi a szegedi tudományegyetem friss elemzését, amely szerint minden egymilliós utasszám növekedés 1.340 új munkahely létrejöttét generálja a repülőtéren és a légi közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokban.

Az idei évben az utasforgalom a repülőtéren várhatóan eléri a 8,7 millió főt, a légi teheráru kezelése pedig a 86 ezer tonnát. A múlt évben közel 8,2 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Ezt olvasta már?

$$3760$$

$$3759$$

$$3758$$