Lakóparki utat épít az egri önkormányzat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy csődbe jutott vállalkozó helyett megépíti egy lakópark útját az egri önkormányzat - tájékoztatta a Városháza médiareferense szerdán az MTI-t.

A 200 méteres szakasz megvalósítása október 10-én kezdődhet, és várhatóan november elején át is adják a 15 millió forint értékű beruházást - közölte Zentai László.

Eger önkormányzata a beruházás megvalósításával 47 egri család életkörülményeinek javításához járul hozzá - jegyezte meg.

Az út építésére még 2004-ben kötött szerződést az Univerzál Tüzép. A lakópark építője ellen felszámolási eljárás indult, és az út megépítése - amely a vállalkozás kötelessége lett volna - elmaradt.

A városi képviselőtestület - annak ellenére, hogy az ügyben Eger önkormányzatát semmilyen kötelezettség nem terheli - az áprilisi közgyűlésen úgy döntött, hogy saját erőből megépíti a szakaszt, és a szükséges fedezetet elkülönítette a 2011-es költségvetésben.

A lakástulajdonosok, ingatlanonként 50-50 ezer forinttal járulnak hozzá a fejlesztés megvalósításához - fűzte hozzá.

A munkálatok végrehajtására nyílt közbeszerzési eljárást írt ki az önkormányzat, amelyet a bíráló bizottság döntése alapján a COLAS Zrt. nyert meg - ismertette Zentai László.

Ezt olvasta már?

$$3762$$

$$3761$$

$$3760$$