Hírhedt hazai lakóparképítő cég dőlt be

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Úgy tűnik, utolérte a végzet a médiából is jól ismert Gropius Építőipari Zrt.-t. A cég különböző beruházásai körül az utóbbi időben rendre kifizetetlen, elégedetlenkedő alvállalkozók bukkantak fel, nemrég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtást rendelt el a társaság ellen.

Nem meghatározott összegű adóhátralék miatt végrehajtást indított az adóhivatal a Gropius Zrt. ellen - adta hírül a Gazdasag.hu. A bíróság ezt követően elrendelte a cég felszámolását, ami az előzmények ismeretében nem is meglepetés.

Az utóbbi időkben a társaság elsősorban a botrányok terén jeleskedett, a rendszeresen elmaradó kifizetések miatt sok alvállalkozó adott hangot elégedetlenségének. A pénzügyi elmaradások főleg annak fényében voltak különösek, hogy a megrendelők ezekben az esetekben is kiegyenlítették a számlát.

 

A legfrissebb felzúdulást egy Óbudán épülő, még átadás előtt álló Lidl áruház okozta. Az egyik alvállalkozónak mintegy 57 millió, más alvállalkozók felé pedig további 20 millió forintos tartozása volt a Gropiusnak, ezért az áruház tetőszigetelését visszabontották és több elektronikus berendezést eltávolítottak. 

A Gropius Építőipari Zrt. a Gazdasag.hu értesülései szerint két magánszemély tulajdonában van. Több leányvállalattal rendelkezik, és két román társaságban is van részesedése.

Ezt olvasta már? 

$$3764$$

$$3763$$

$$3762$$