Javul a budapesti hotelpiac

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az elkövetkező hat hónapban a legtöbb városban még várhatóan növekedni fog a befektetési kedv.

A Jones Lang LaSalle Hotels legfrissebb elemzése a befektetői hangulat változásait elemzi: a tanulmány szerint az idei év második és harmadik negyedévében lelassult a befektetési aktivitás a hotelpiacon az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban, de az elkövetkező hat hónapban a legtöbb városban még várhatóan növekedni fog a befektetési kedv.

“Az elmúlt hat hónapban bebizonyosodott, hogy a piaci mozgásban számos eltérés van. Az év eleje az egész régióban gazdasági fellendüléssel kecsegtetett erősödő befektetői bizalommal, ugyanakkor a második és harmadik negyedév a bizonytalanság erősödését és a széleskörű gazdasági lassulás növekvő kockázatát hozta. Ez negatív hatással volt a hotelpiaci befeketetői elvárásokra is." – mondta Mark Wynne-Smith, a Jones Lang LaSalle Hotels EMEA vezérigazgatója.


A Portfolio.hu cikke szerint a befektetők úgy vélik, hogy a nyugat-európai városok továbbra is jobban fognak teljesíteni, mint kelet-európai szomszédaik, bár Moszkva és Varsó olyan kiemelt városok, melyek mind rövid mind középtávon jelentős növekedést fognak tapasztalni. A kelet-európai városokban a hotelpiac még mindig a fejlődés stádiumában van, melyet ideiglenesen elhalasztott a gazdasági visszaesés. A látogatottság növekedésének lehetősége és a még mindig korlátozott mértékű prémium kategóriás hotel kínálat miatt a befektetők a jövőre nézve joggal feltételeznek jelentős növekedést ezeken a piacokon.


Benjamin Perez-Ellischewitz, a Jones Lang LaSalle magyarországi irodájának befektetési vezetője is hozzászólt a témához: "2011 szeptemberének végéig két luxusszálloda került eladásra Budapesten, az InterContinental Hotel és a Four Seasons. Ez a két tranzakció a teljes magyarországi befektetési volumen 22 százalékát tette ki több mint 100 millió euró értékben. Ez a volumen 2007 óta a legmagasabb szint, és reményeink szerint már azt jelzi, hogy a budapesti hotel piac sötét korszaka véget ért."

További cikkeink:

$$3831$$

$$3830$$

$$3829$$

$$3828$$