A kormány segítené a közszférában dolgozó devizaadósokat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kormány intenzíven dolgozik azon, hogy a közszférában foglalkoztatottaknak is egy a devizahitel csapdájából kimenekülést lehetővé tevő konstrukció szülessen - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter Szombathelyen az MTI kérdésére pénteken.

A Fideszes politikus pénteken országgyűlési képviselői körzetében Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, ahol az elképzelés részleteiről szólva annyit árult el, hogy egy elviselhető kamatozású forint hitelkonstrukció kidolgozásáról van szó amit a közszférában dolgozó köztisztviselők, közalkalmazottak, köztük például pedagógusok, rendőrök, katonák is igénybe vehetnének.

A miniszter utalt arra, hogy már korábban megkezdődött a közszférában annak felmérése, hogy hány család és milyen mértékig érintett a devizaadóságban.

Hende Csaba szólt arról is, hogy a kormány lehetővé teszi, hogy 7,5 millió forintig a munkáltatók adó és járulékmentes juttatást adhassanak  az alkalmazottaiknak, akik ezt kizárólag adevizahitelük végtörlesztésére fordíthatják.

A részletek még kidolgozás alatt állnak, de a kormány szándéka az, hogy százezernél is több családot hozzon ki a tervezett intézkedésekkel "az egyiptomi adósrabszolgaságból" - mondta.

További cikkeink:

$$3846$$

$$3845$$

$$3844$$

$$3843$$