Árbevételét és nyereségét is növelte az S Immo

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A válság ellenére az idei első három negyedévben a bevételét és a nyereségét is növelte a bécsi tőzsdén jegyzett S Immo ingatlanbefektető csoport magyar leányvállalata, amely 10 éve van jelen az országban, és 100 ezer négyzetméter saját tulajdonú ingatlant, kezel Budapesten 163 millió euró értékben - mondta Sermer Katalin, az S Immo Hungary Magyarországért felelős területi vezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A magyar leányvállalat az idei első három negyedévben - a tavalyi hasonló időszakhoz képest - 870 ezer euróval több, 19,8 millió euró bevételt ért el. Az EBITDA szerinti üzleti eredmény pedig 8,2 millióról 8,4 millió euróra emelkedett, ugyan ebben az időszakban.

A kezelt területből 70 ezer négyzetméter irodaház, 30 ezer négyzetméter pedig a Budapest Marriott Hotel.

Az irodaházak közül a legnagyobb, a 30 ezer négyzetméteres River Estates, amely a Váci úton, a Dózsa György úthoz közel épült, de a társaság a tulajdonosa és üzemeltetője a Bajcsy Zsilinszky és József Attila utca sarkán lévő City Centernek is.

Budapest Marriott Hotel | Fotó:simmoag.hu

A budapesti irodák átlagos kihasználtsága 79,3 százalék, az S Immo 88 százalékot ért el.

Sermer Katalin bemutatta az S Immo csoportot is, amely alapítása után hamarosan, 1987-ben jelent meg a bécsi tőzsdén. Két fő tulajdonosa az Erste csoport, illetve a Vienna Insurance csoport, összesen 19 százalék erejéig. További 30 százalék intézményi befektetők tulajdonában áll, míg 51 százalék a magánbefektetőké.

A csoport 2 milliárd euró értékű ingatlan portfólióval bír Európa nyolc országában. A 239 ingatlan együttes területe 1,4 millió négyzetméter. (Budapesten az első osztályú irodák felülete 3,1 millió négyzetméter.)

További cikkeink:

$$3864$$

$$3863$$

$$3862$$

$$3861$$