Nincs pénz a nagymarosra tervezett termálfürdőre

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Év végéig nem sikerült pénzügyi forrást szereznie a nagymarosi önkormányzattal szerződésben álló partnernek a város határában építendő termálfürdőhöz és a hozzá csatlakozó négycsillagos szállodához, ezért ismét megpályáztatják a beruházást - közölte a település polgármestere pénteken az MTI-vel.

Petrovics László (független) elmondta: jó néhány évvel ezelőtt döntöttek egy 600 főt befogadó fürdő, és egy hozzá csatlakozó, legalább négycsillagos gyógy-, konferencia - és wellness hotel megépítéséről, miután 1500 méter mélységben 30-55 fokos termálvizet találtak.

Összesen négy-öt pályázatot írtak ki beruházót keresve a nagyszabású projekthez, míg végre két évvel ezelőtt megtalálták a minden szempontból ideális partnert - tette hozzá a polgármester. Közlése szerint a cég mindent elkövetett, hogy előteremtse az építkezéshez szükséges forrást, de nem járt sikerrel, miközben az önkormányzattal kötött és meghosszabbított szerződése 2011. decemberében lejárt, ezért új, nyílt pályázat kiírására van szükség.

Négy-öt éve még lett volna mód a termálprojekthez kapcsolódó uniós pályázat benyújtására, ám mire a tervek elkészültek, s a beruházót is megtalálták, „elszállt” ez a lehetőség - fűzte hozzá Petrovics László. Mint mondta, a település Kismaros felé eső szélén létesítendő fürdő és a hozzá kapcsolódó 80 szobás, 3 szintes, gyógyászati részleggel rendelkező szálloda 5-5,5  milliárd forintba kerülne.

A polgármester hangsúlyozta, hogy nem mondanak le a tervekről, mert Visegrád példája alapján meggyőződésük, hogy lenne igény egy ilyen létesítménynek a Dunakanyar egyik legszebb fekvésű településén, s a befektetett pénz is megtérülne.

További cikkeink:

$$3896$$

$$3895$$

$$3894$$