Alig épül új lakás Bács-Kiskunban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bács-Kiskun megyében 2011 első háromnegyed évében 329 lakásépítési engedélyt adtak ki, amely a 2005-ös év hasonló időszakában kiadott 1.162 engedélyhez viszonyítva jelentős csökkenés.

A Petőfi Népe hétfői számában megjelent cikk szerint, tavaly az ősz közepéig csak 315 új lakás használatbeli engedélyét adták ki Bács-Kiskun megyében, amelyből 150-et Kecskeméten.

A családok az elmúlt évek hitelezési boomja után váratlanul bekövetkező törlesztési problémák miatt ma idegenkednek attól, hogy építkezésekbe fogjanak - nyilatkozta a megyei napilapnak Zsikla Tamás, az Akker Plus Kft. nagykereskedelmi igazgatója, aki nem számít javulásra annak ellenére sem, hogy a kormány újra bevezeti a támogatott építési hitel rendszerét.

A megyei napilap cikke szerint, a felújítási piacon valamivel jobb a helyzet. A 70-es 80-as években épített családi házak felújítása egyre sürgetőbb feladat. Sok helyen a tetőt is ki kell cserélni. Egyre többen ezekkel a munkálatokkal összekapcsolják a nyílászárók cseréjét és a homlokzat hőszigetelését is.

További cikkeink:

$$3900$$

$$3889$$

$$3888$$