Átadták az ipari parkot Baktalórántházán

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Átadták az Európai Unió támogatásával, közel 800 millió forintos költségből kialakított ipari parkot Baktalórántházán csütörtökön; a létesítménybe az első befektetőjelölt egy német cég, amely faipari üzemet tervez létrehozni.

Balogh Géza, a Baktai Ipari Park Kft. egyik tulajdonosa az avatáson az MTI-nek elmondta: a 765 millió forint értékű beruházáshoz a magántársaság 382 millió forint összegű uniós forrást és nemzeti támogatást kapott, amit 383 millió forint saját tőkével egészítettek ki.

A 10 hektáros ipari parkban, amely a magyar-ukrán-román határhoz közel, a 41-es főút és az épülő M3-as autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakasza mentén épült, egy 4.100 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok, 620 négyzetméteres irodaépület, 260 négyzetméteres konyha és étterem, illetve teljeses közművesített építési telkek állnak a befektetők rendelkezésére. A területen további üzemépületek kialakításához is adottak a lehetőségek. 

Balogh Géza tájékoztatása szerint az első német befektetővel előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, a cég - amelynek nevét egyelőre a leendő partner késésére nem hozhatják nyilvánosságra - a 4.100 négyzetméteres üzemcsarnokot bérelné ki, faipari tevékenységre.     Hozzátette: van egy magyar befektetőjelölt is, amely ugyancsak a meglévő üzemcsarnokra pályázik, s amennyiben a német féllel mégsem sikerül megállapodni, a hazai cég lép a helyére.

Nagy Lajos (Baktalórántházáért Választási Szövetség), a település polgármestere az átadáson hangsúlyozta: az önkormányzat kedvező adózási feltételekkel várja az ipari parkba betelepülni szándékozó vállalkozásokat. A 3.850 lakosú kisváros gimnáziuma és szakközépiskolája megfelelő szakembereket is tud képezni, a befektetők igénye szerint. Szabad munkavállalók is rendelkezésre állnak, hiszen Baktalórántházán jelenleg 500 a nyilvántartott álláskeresők száma, a környék településein pedig mintegy 20 százalékos a munkanélküliség aránya.

Az önkormányzati vezető megjegyezte, hogy a 10 hektáros baktalórántházi ipari park további bővítéséhez rendelkezésre áll egy 5 hektáros szabad terület, így akár nagyberuházót is tudnak fogadni.

További cikkeink:

$$3907$$

$$3906$$

$$3905$$