Nőttek az európai kiskereskedelmi ingatlanbefektetések

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Jones Lang LaSalle ingatlantanácsadó legfrissebb - az MTI-hez is eljuttatott - ingatlanpiaci jelentése szerint a 2011 negyedik negyedévében, a gazdasági lassulás ellenére is, erős maradt Európában a kiskereskedelmi ingatlanbefektetési piac.

Előzetes adatok szerint az éves közvetlen befektetések a kiskereskedelmi ingatlanok terén valószínűleg meghaladják a 28 milliárd eurót. Ez jelentős növekedés a 2009-es 12,3 milliárdos illetve a 2010-es 20,7 milliárdos volumenhez képest.

Földrajzilag az aktivitás nagy része továbbra is az Egyesült Királyságra és Németországra fókuszál. Az Egyesült Királyság vezeti a ranglistát, annak ellenére, hogy Németország erős második féléves teljesítményt mutatott, de Franciaország és Svédország ugyancsak jó utolsó negyedévet tudhat magáénak.

Jeremy Eddy, a cég európai kiskereskedelmi befektetési vezetője szerint 2011-ben változó ütemű fejlődést tapasztaltak az egyes európai országok gazdasági teljesítményei. A teljes tranzakciós volumen mintegy 75 százaléka mindössze öt országra összpontosult. Mint mondta, hasonló trendet várnak az idén, bár be lehet azonosítani új piacokat is.

További cikkeink:

$$3909$$

$$3908$$

$$3907$$