Hitelt vett fel a CA Immo a City Gate irodaházra

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A CA Immo csoport a budapesti Kálvin tér melletti 24 ezer négyzetméteres City Gate irodaházára 27 millió euró hitelt vett fel az Unicredit Bank osztrák leányvállalatától - közölte az ingatlanbefektetési csoport magyar cége, a CA IMMO Real Estate Managment Hungary Kft. az MTI-vel.

A CA Immo még tavaly vásárolta meg az Europolis ingatlan portfólióját, ennek volt része a szóban forgó Köztelek utcai irodaház. Az épületet a Deutsche Pfandbriefbank hitelével terhelten vásárolta meg a CA Immo - mondta Gulyás Ede a magyar leányvállalat ügyvezetője az MTI-nek.

A fennálló 27 millió eurós hitel most átkerült az Unicredit Bank osztrák leányvállalatához. A City Gate irodaház csaknem teljes területét bérbe adta a tulajdonos.

City Gate - Forrás: www.caimmo.

A CA Immo-t 1987-ben alapították és 1988 óta jegyzik a bécsi tőzsdén. A vállalat kereskedelmi ingatlanokba, leginkább irodákba fektet be Ausztriában, Németországban és Közép-Kelet-Európában. A CA Immo ingatlanvagyona 2011 elején meghaladta az 5 milliárd eurót, amelyből Németország és Közép-Kelet-Európa egyaránt 40-40 százalékkal részesedett.

A csoport magyarországi portfoliója körülbelül 300 ezer négyzetméter ténylegesen bérbe adható területet foglal magába, amelynek az értéke mintegy 400 millió euró.

További cikkeink:

$$3915$$

$$3914$$

$$3913$$