Egyszerűsítené az eszközkezelő igénybevételét a Jobbik

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Jobbik egyszerűsítené a nehéz helyzetbe került devizahitelesek megsegítésére létrehozott Nemzeti Eszközkezelő igénybevételét, hogy a középosztály szélesebb rétege is elérhesse.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányzat által támasztott feltételek még mindig nagyon sok rászoruló "tisztes dolgozót" rekesztenek ki az eszközkelő használatából, például azzal a kitétellel, hogy a jelentkezőknek nem lehet munkaviszonyuk.

Kiemelte: a Jobbik szemét leginkább az a feltétel szúrja, hogy a kereskedelmi bankoknak hozzá kell járulniuk az eszközkezelő igénybevételéhez, holott szerintük a kereskedelmi bankrendszer felelős a legnagyobb mértékben a probléma kialakulásáért.

A Jobbik határozottan fel akar lépni azzal a "legalizált uzsorával" szemben, amelyet szerintük a bankok folytatnak - mondta. Z. Kárpát Dániel. Közölte, hogy uzsorastop.hu címen létrehoznak egy honlapot, amelyen állandó tájékoztatást adnak a devizahitelezésről, továbbá az államadósságról is.

A politikus elmondta, hatalmas probléma szerintük az is, hogy idén mintegy 12 ezer kilakoltatásra kerülhet sor a kvóták alapján, az eszközkezelő, illetve az egyéb segítségek azonban összesen csak legfeljebb 8 ezer ingatlanra terjedhetnek ki. Z. Kárpát Dániel szerint így több ezer család kerülhet utcára 2012-ben, amit mindenféleképpen meg kell akadályozni.