Kikapcsolási moratórium több szolgáltatónál

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A rendkívüli hideg miatt több energiaszolgáltató is bejelentette, jelen időjárási viszonyok mellett eltekintenek a szolgáltatás felfüggesztésétől.

Az EDF Démász a nehéz anyagi helyzetben élő családok védelmében február 1-jétől várhatóan február 12-ig hirdetett kikapcsolási moratóriumot. A lakossági ügyfeleknél ezalatt akkor sem kapcsolják ki az áramot, ha számlatartozásuk van. A türelmi idő ugyanakkor nem vonatkozik a nem lakossági ügyfelekre.

Az E.ON szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, ideiglenes kikapcsolási moratóriumot léptetett életbe. Ezzel egyidejűleg átütemezi azokat a karbantartási munkálatokat is, amelyek miatt hosszabb üzemszünetre lenne szükség. A moratórium viszont csak a szociálisan rászoruló fogyasztókra vonatkozik, a többi esetet "egyedileg kezelik."

Péntektől a Tigáz is en átmeneti kikapcsolási moratóriumot léptet életbe, mint közleményükben írják, "így elkerülhetővé válnak a tragikus balesetek." Mint arról tegnap mi is hírt adtunk, a Főgáz is a moratórium mellett döntött, teljes szolgáltatási területén, az ország 10 megyéjében és Budapesten.

A nagy és várhatóan tartós hideg miatt a Belügyminisztérium kedden arra kérte az energiaszolgáltatókat, hogy átmenetileg ne kapcsolják ki a fűtést és a villanyt a számláik kifizetésével elmaradásban lévő ügyfeleknél.