Nőtt a Graphisoft Park adózott eredménye tavaly

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Graphisoft Park SE tavalyi adózott eredménye 1,4 millió euróra nőtt a megelőző évi 289 ezer euróról, utolsó negyedévi nyeresége több mint duplájára ugrott.

A társaság bevétele 9 százalékkal 8 millió euróra bővült. A működési költség 26 százalékkal, 773 ezer euróra csökkent, az EBITDA 14 százalékkal 7,352 millió euróra emelkedett, az üzemi eredmény pedig 27 százalékkal 3,652 millió euróra nőtt.

A jelentős eredményjavuláshoz az üzemi eredmény emelkedése és a nettó kamatterhek csökkenése mellett jelentős mértékben hozzájárult a nyereséget terhelő társasági adó csökkenése 43 százalékkal 115 ezer euróra. Ennek oka a forintban fennálló leányvállalati részesedések és kölcsönök - a leányvállalatok év végi beolvadásához kapcsolódó - átértékelésének egyszeri társasági adó hatása volt.

A kihasználtság növekedése a meglevő bérlők sikeres üzletmenetének köszönhető növekedésből és az ezzel járó újabb irodaigényekből, valamint újabb, kis alapterületen működő cégek beköltözéséből származik - áll a társaság értékelésében.

Az idén a vállalat 3,8 millió euró üzemi eredményre és 8,3 milliós bérleti díj bevételre számít. A nettó eredmény a tervek szerint 1,7 millió euró lesz.