Tovább csökkentek a lakásárak Romániában

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csökkentek a lakásárak Romániában februárban is, közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség egy ingatlanközvetítő portál adataira hivatkozva.

A romániai lakások átlagára februárban 986 euró volt négyzetméterenként, 13 euróval kevesebb, mint az év első hónapjában, olvasható az imobiliare.ro ingatlanközvetítő portál közleményében, amelyet az Agerpres idéz.

Temesvár kivételével minden romániai nagyvárosban csökkentek a lakásárak februárban. A román fővárosban most átlagosan 1148 eurót kérnek négyzetméterenként az imobiliare.ro hirdetői: ez két százalékos csökkenés a januári átlagárhoz képest.

Kolozsváron, a januári 0,8 százalékos növekedés után februárban 0,6 százalékos visszaesés következett be: itt a négyzetméterenkénti ár 934 euró. Temesváron ugyanakkor egy százalékkal drágultak a lakások februárban, a mostani 821 eurós ár 2,1 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. A temesvári ingatlanpiac optimizmusa főleg az új lakások adásvételében nyilvánult meg: ezek 2011 februárja óta 7 százalékkal drágultak.

Romániában 2008 óta csökkennek a lakásárak. A válság előtt Bukarest központi negyedeiben több mint 4000 eurós négyzetméterenkénti áron cseréltek gazdát a lakások.