Penthouse lakások Magyarországon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Huszonöt penthouse lakást kínálnak eladásra hazánkban, az átlagár négyzetméterenként 900 ezer és egymillió forint körül alakul, hasonló lakás olcsóbban is kapható.

Az épületek legfelső szintjén lévő, szomszéd nélküli lakások minősülnek penthouse-nak, amelyek alapterülete legalább 150-200 négyzetméter, és amelyhez körbejárható, legalább 70 négyzetméteres terasz tartozik. A lakások belmagassága is nagyobb a megszokottnál, illetve eleve kétszintesek, és nem ritka a nappaliba érkező, saját lift sem.

Jelenleg 25 darab penthouse lakást kínálnak eladásra Magyarországon, az átlagos kínálati ár négyzetméterenként 900 ezer és egymillió forint körüli, de penthouse-szerű lakáshoz már négyzetméterenként 400 ezer forintért is hozzá lehet jutni - írja az MTI.

A 25 eladásra kínált ilyen lakásból a legtöbb Siófokon található, balatoni panorámával. A fővárosiak között van új - vagy majdnem új - lakóparki, de belvárosi, utólag a legfelső szinten kialakított penthouse is.

A szerényebb, kisebb alapterülettel és terasszal rendelkező, az épület legfelső szintjén elhelyezkedő lakásokat nevezhetjük penthouse-szerű ingatlanoknak. Ezek négyzetméterenkénti ára kb. 400 ezer forintról indul.