Oroszországban fektet be a Futureal

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Futureal csoport, partnerségi programjának keretében első lépésként 10 millió eurót fektet be orosz ingatlanfejlesztési projektek saját erejének finanszírozásába.

A tavaly indított, 100 millió eurós partnerségi program keretében olyan partnereket keres a Futureal, amelyek további sajáttőkét keresnek - a mai viszonyok között is piacképes - projektjeik megvalósításához - idézi a közlemény Futó Gábor társtulajdonost.

Így szállt be a Futureal, a nemrég átadott lengyel Nova Park bevásárlóközpont fejlesztésébe. A Gorzów Wielkopolskiban 70 millió eurós beruházással épült üzletközpont ír partnerrel készült, a bankhitel 50 millió eurót tett ki.

Fotó: Futureal.hu

A másik projekt a volt Volga szálló helyén épülő irodaház, amely a KPMG új székháza is lesz. A 20 ezer négyzetméteres, és 7 milliárd forintba kerülő irodaház felét bérli a könyvvizsgáló cég.

Az oroszországi partnerük az Amerikai Egyesült Államokban 65 éve alapított Hines cég, amely 20 éve nyitotta meg moszkvai irodáját, és 250 helyi szakembert alkalmaz.

A Futureal csoport által átadott beruházások értéke meghaladja az 600 millió eurót, legnagyobb fejlesztésük a budapesti Corvin sétány.