Milliárdokat kérnek a Versace-villáért

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az egykori ikonikus olasz divatmágnás villája eladósorba került. 125 millió dollárt kérnek az épületért, melyhez Gianni Versace vére tapad.

Gianni Versace a 20. század egyik leghíresebb divattervezője volt, a márkát, aminek nevét kölcsönözte, az egész világon ismerik. A Casa Casuarina néven emlegetett luxusvillája Miamiban épült meg 1930-ban, a kilencvenes évek elején költözött ide és a halál is itt érte utol 1997-ben: gyilkosa pisztollyal végzett vele az épületben.

A 6100 négyzetméteres villa nem vádolható túlzott egyszerűséggel, az épület tíz hálószobának, 11 fürdőszobának ad helyzet, a kert éke pedig egy 16 méteres medence - ennek a peremét 24 karátos arany díszíti. A dekoráció is hűen tükrözi Versace stílusát és pénztárcájának vastagságát, festmények és szobrok hada igyekszik hirdetni a luxust.

A ház jelenlegi tulajdonosa Peter Loftin 2009-ben lepte meg magát a villával, amiben hotelt és éttermet alakított ki. Az ár akkor 19 millió dollár volt, a mostani kikiáltási ár viszont ehhez képest is csillagászati: 125 millió dolláros (azaz kb. 30 milliárd forintos) árcédula várja a jelentkezőket.