Telekvásárlási kedvezmény az önkormányzattól

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Eltörölte a beépítési kötelezettséget a szeptember végéig gazdára találó erdőkertesi telkek esetében a helyi önkormányzat a fővároshoz közeli község vonzóbbá tételéért.

Pásztor László, a község független vezetője elmondta, hogy az akció hátterében a gazdasági válság nyomán tapasztalt építési, illetve Budapestről vidékre való kiköltözési kedv lanyhulása áll.

Ezért döntött úgy legutóbbi ülésén a 8300 lakosú, Veresegyházzal szinte összeépült Erdőkertes képviselő-testülete, hogy több kedvezményt is ad az önkormányzat tulajdonában lévő 39 építési telek azon vásárlóinak, akik szeptember végéig jelzik vételi szándékukat - tette hozzá a polgármester.

Ezeket az 540-1600 négyzetméteres telkeket nem terheli beépítési kötelezettség, szemben az országos gyakorlattal, amely szerint négy éven belül el kell kezdeni a munkálatokat.

A község belterületén lévő összközműves telkeket kétéves, kamatmentes részletre (20 százalék befizetése mellett) is meg lehet venni - mondta Pásztor László. Hozzátette: egy 1000 négyzetméteres telek körülbelül négymillió forintba kerül.