Van kereslet a luxuslakások iránt

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ötven luxuslakás épül az idén Budapest három budai kerületében, nem csökken a kereslet a drágább lakások iránt. Főleg annak köszönhető ez, hogy őrzik az értéküket.

A főváros három budai kerületében az idén ötven luxuslakás épül - közölte az OTP csoport az MTI-vel. A cég szerint annak köszönhető a töretlen érdeklődés, hogy ezek az ingatlanok még jelen gazdasági helyzetben is őrzik értéküket.

A közlemény szerint az általános nemzetközi pénzügyi bizonytalanság is közrejátszik abban, hogy a megfelelő anyagi háttérrel rendelkezők a luxus ingatlanok szegmense felé fordultak. A fentebb említett értékállóság miatt ugyanis jó befektetetésnek tartják ezeket az ingatlanokat.

Jellemzően a Budapest I., II. és XII. kerületben található luxuslakások iránt mutatkozik leginkább kereslet - idézi az MTI az OTP közleményét. Ezeknek az ingatlanoknak a négyzetméterára meghaladhatja a 600-700 ezer forintot is.

A lakók ezért az összegért elvárják, hogy az ingatlan elhelyezkedése, és kivitelezési minősége is kiemelkedő legyen. A korábban alapelvárásként kezelt  wellness- és sportolási lehetőség, valamint a portaszolgálat ma már nem annyira fontos, hiszen ezek jelentősen növelik az amúgy sem kimondottan alacsony közös költséget.