A világ legdrágább garzonja

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ötmilliárdos árcédula lóg a világ legdrágább garzonjának kikiáltott lakáson. A tokiói ingatlan nem kevés luxust kínál, de vajon elkel majd ennyiért?

A nem mindennapi otthont kicsit becsapós garzonnak hívni, ugyanis egy 412 négyzetméteres, nem kifejezetten szerény lakásról van szó. A világhírű Sotheby’s aukciósház közlése szerint a tulajdonos - akiről annyit tettek csak közzé, hogy sikeres üzletember - 18 hónapot töltött azzal, hogy a többszobás lakásból egy különleges penthouse-t varázsoljon.

A falakat és a padlót Olaszországból importált fa és kő fedi, a Telegraph szerint “párizsi stílusú” teraszról kellemes kilátás nyílik a szomszédos parkra. A brit lap olyan létfontosságú információkat is megosztott, hogy a bejárat melletti cipősszekrényben akár 200 pár lábbeli is elfér.

Még több fotó a Sotheby's honlapján »

A 10. emeleti lakás Tokió nyugati részében, Minami-Azabu kerületben található. A Sotheby’s online kínálatában cirka 22,5 millió dolláros, azaz mintegy 5 milliárd forintos áron szerepel, a potenciális vevőnek tehát igen vastag pénztárcával kell érkeznie.