Félmillió körüli az éves rezsink

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy átlagos magyar háztartás éves szinten 420-600 ezer forint körüli összeget költ rezsire az OTP Lakástakarék felmérése szerint.

Köntös Péter, az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsiterhek legnagyobb részét a fűtési költségek jelentik. Mint a Portfolio.hu-n olvasható nyilatkozatában fogalmaz, “a legrosszabb energetikai állapotú lakások vagy házak tulajdonosai akár az ingatlanuk teljes értékét is elfűthetik két-három évtized alatt."

Az OTP Lakástakarék felmérése azt az eredményt hozta, hogy a magyar családok 50 százaléka 420-600.000 forint közötti összeget fizet ki rezsire éves szinten. Az emberek 23 százaléka még ennél is többet költ a számlákra, míg 27 százalékuk tudja 420.000 Ft alatt tartani a rezsiköltségeket 12 hónap alatt.

A felmérés külön megvizsgálta a rezsinek a háztartások összes költségéhez viszonyított arányát, ami szintén elég aggasztó eredményt hozott. A megkérdezett családok több mint felénél 25-50%-a a rezsi a teljes kiadásnak, 22%-nál pedig meghaladja az összes kiadás felét is.