Gyorsan kimerül a fűtésfelújítási keret

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Már a héten elfogyhat a fűtésfelújításra elkülönített támogatási keret, vagyis aki halogatta a jelentkezést, lecsúszhat az állami támogatásról.

Bár csupán kilenc napja igényelhető állami támogatás a fűtési rendszerek korszerűsítésére, a finanszírozásra elkülönített keret máris kimerülhet. Ahogy arról az Ingatlanok.hu is beszámolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani.

A Népszabadság úgy tudja, a pályázatokat fogadó ÉMI Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán tegnap már úgy tájékoztatták az érdeklődőket, hogy “talán néhány napig” adhatók be az igénylések. A minisztérium a lap kérésére megerősítette, hogy a pályázat igen népszerűnek bizonyult.

A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot, ha az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt kiadott jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezik.

A Népszabadság értesülései szerint kb. 1000-1500 igénylés elfogadására lehet elegendő a keretösszeg. Mint írják, 2011-ben egy hasonló pályázat 1,6 milliárdos kerete mindössze három nap alatt elfogyott, nem meglepő tehát a mostani nagy érdeklődés sem. Azt sem tartják kizártnak az iparági szereplők, hogy idén még egy hasonló jellegű tender kerül kiírásra.