PARK(ing) Day Budapesten

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A parkolóhelyek területét néhány órára ideiglenes közösségi térré, mini parkká alakíthatják át szeptember 22-én a budapesti Park(ing) Day résztvevői Budapesten.

A szervezők azt kérik, hogy aki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, a Nagykörút Oktogon és a Nyugati Pályaudvar közötti szakaszán egy-egy parkolóhelyet más funkcióval ellátni, regisztráljon szeptember 14-ig a parkingday.hu oldalon.

Az évek óta világszerte megrendezett eseményen egy-egy parkolóhely befogadott már ingyenes egészségpontot, átmeneti városi ültetvényt, ökológiai demonstrációkat, politikai szemináriumokat, művészeti installációkat, ingyenes kerékpárszervizt vagy éppen esküvői szertartást.

Az akció célja felhívni a figyelmet a városi közterületből egyre nagyobb darabot hasító gépjárművek okozta problémákra, kritikai párbeszédre ösztönözni a közterület felosztásának kérdéséről, a fennálló városi élettér és életmód minőségi átalakulásáról és alakításáról - közölte a szervező az MTI-vel.

A Karc Kör szeptember 10-én 18.30-tól várja az érdeklődőket a Kőleves kert hátsó helyiségében, ahol bemutatják, milyen a PARK(ing) Day a világ más városaiban.