Késik a Pilisi Parkerdő fejlesztése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy erdei iskola, vendéglátóhely, extrém kerékpáros sportoknak helyet adó pálya is létesülne, de előbb meg kell szabadulni a régi bérlőtől.

A hármashatárhegyi ZöldBázis Turistaközpont beruházásához nem társulhat fejlesztővel a Pilisi Parkerdő Zrt., amíg nem tudja végrehajtatni azt a jogerős bírósági ítéletet, amely a terület elhagyására kötelezi a korábbi bérlőt - mondta Lomniczi Gergely, a társaság szóvivője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón szerdán.

A fejlesztés része lenne egy erdei iskola, vendéglátóhely, extrém kerékpáros sportoknak helyet adó pálya, valamint a sárkány- és siklóernyős repülésre alkalmas helyeket is rendbe tennék. Ez utóbbira már előkészítették a szerződést a műegyetemi repülőklubbal. Ezen a helyen indult a múlt század 20-as, 30-as éveiben a magyar vitorlázó repülés.

A Pilisi Parkerdő tíz év után, 2008-ben mondta fel a szerződést a területet bérlő Pilótacentrum Kft.-vel, amit az nem vett tudomásul. Az idén márciusban született jogerős birtokvédelmi pert az erdőgazdaság megnyerte, de a korábbi bérlő most a végrehajtást akadályozza kifogásaival - magyarázta a szóvivő.