A legdrágább manhattani albérlet - VIDEÓ

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tíz hálószoba, tizenegy fürdőszoba, három konyha, saját kert, edzőterem, lift és könyvtár - ezt kínálja New York egyik legdrágább albérlete.

Egykor New York legdrágább házaként emlegette a sajtó a nem éppen szerény épületeiről ismert Manhattan területén található Woolworth kúriát. 1916-ban építették és a tulajdonos határtalan anyagi lehetőségei eléggé nyomot hagytak a kivitelezésen.

A bő 1600 négyzetméteres alapterületen tíz hálószoba, tizenegy fürdőszoba, három konyha, gyönyörű fabetétekkel díszített könyvtár és további helyiségek osztoznak - még wc-ből is akad három az épületben. Egykori tulajdonosai kedvelhették a nyüzsgő partikat és a társaságot, az ebédlő ugyanis 50 fő befogadására alkalmas.

A lifttel, saját edzőteremmel és további extrákkal rendelkező épületet tavaly megpróbálták eladni, de sikertelenül. A lényegében unatkozó multimilliomosokra, ingatlan spekulánsokra és friss lottónyertesekre szűkíthető célcsoport nem mutatott különösebb érdeklődést a meghökkentő 90 millió dolláros áron piacra dobott luxusház iránt. A kudarcon gyorsan túllépve most a bérleti piacon próbálnak a tulajék némi pénzhez jutni, bár a 150 ezer dolláros (azaz cirka 33 millió forintos) havi bérleti díj nem sok sikerrel kecsegtet.