Folytatódik a Váci Corner Offices építése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kézhez kapta a jogerős módosított építési engedélyt a HB Reavis Csoport, így megállás nélkül folytatódhat a Váci Corner Offices építése.

A földmunkákat másfél hónappal ezelőtt, még az eredeti tervek alapján kezdték meg - közölte az ingatlanfejlesztő csoport az MTI-vel.

A Váci úti irodafolyosón épülő "A" kategóriás irodaházba az első bérlők a tervek szerint 2014 második negyedévében költözhetnek be. A Váci Corner Offices összesen 21.100 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkezik majd, a földszinten pedig 1.640 négyzetméternyi üzlethelyiség található. A mélygarázsban - a kerékpár és a robogó tárolók mellett - több mint 350 autó számára lesz parkolóhely. A tervek szerint helyet kap itt néhány elektromosautó-töltőállomás is.

Az áttervezésre azért volt szükség, hogy hatékonyabb legyen a helykihasználás, így ugyanannyi munkavállalóra elegendő lesz kisebb területet bérelni - áll a közleményben.

Az 1993-ban alakult HB Reavis Csoport jelenleg Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője. A főként Lengyelországban, Szlovákiában, Horvátországban, Csehországban és immár Magyarországon is aktív cégcsoport folyamatban lévő projektjeinek értéke eléri a 250 millió eurót. Az 1,25 milliárd eurós mérlegfőösszegű, 340 alkalmazottat foglalkoztató csoport 2011-ben 112 millió eurós működési eredményt ért el.