Giga-pláza nyílt Bécs mellett

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

200 millió eurós beruházással nyílt új bevásárlóközpont az osztrák fővárosban. Ez a legnagyobb azok közül, melyek egy épületből állnak.

A G3 Shopping Resort bevásárlóközpont az osztrák főváros északi agglomerációjában, Gerasdorfnál létesült. Az összesen 190 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény 200 millió eurós beruházásból épült meg, és csütörtökön fogadta az első vásárlókat.

G3 Shopping Resort

A tulajdonos és projektfejlesztő az UniCredit csoport osztrák tagja, a Bank Austria érdekeltségébe tartozó BAI ingatlanfejlesztő. A G3-ban 58 ezer négyzetméteren 140 üzlethelységet alakítottak ki, ebből a nyitásig 97 százalékot adtak bérbe a cég közlése szerint.

A beruházók reményei szerint ezerhatszáz állás létesül a G3-ban. Középtávon 200 millió euró éves bevétellel és napi 18-20 ezer vásárlóval számolnak.

G3 Shopping Resort
Fotók: g3-shopping.at

Szakértők rámutatnak, hogy jelenleg is nagy a verseny a piacon: Bécsben és környékén a G3 a harmincadik bevásárlóközpont, ezek összesen 700 ezer négyzetmétert tesznek ki.

A G3 a legnagyobb olyan bevásárlóközpont az országban, amely egyetlen épületből áll, míg az üzlethelységek összes alapterületét tekintve az ötödik legnagyobb. Az üzletek területe alapján a vösendorfi Shopping City Süd (SCS) vezet 130 ezer négyzetméterrel, a második a bécsi Donauzentrum 82 ezer négyzetméterrel.