Ócsai lakópark - Jelentkezhetnek a leendő bérlők

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A lakótelep első 80 házának leendő bérlői február közepéig jelentkezhetnek. A pályázatokat elektronikus úton és papíron is be lehet nyújtani.

Olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában a bajba jutott devizahiteles családok számára, melyre büszkék lehetünk - jelentette ki az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden.

A sajtótájékoztatót abból az alkalomból hívták össze, hogy éjféltől már benyújthatják pályázatukat az érdeklődők az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára. A pályázati feltételek a Belügyminisztérium honlapján is olvashatók.

Soltész Miklós államtitkár a kiemelt kormányzati beruházás előzményeire való visszatekintés után jelezte, hogy a pályázat kezelője a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az első ütemben elkészülő 80 ház leendő bérlőit egy öttagú bizottság jelöli ki előzetes tájékozódás, illetve környezettanulmányt követően.

Mint mondta, a bizottság munkájában az ócsai önkormányzattól és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól 2-2 fő, míg a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-től további egy fő vesz részt. Az 50 négyzetméteres otthonok bérleti díja havi 16 800, a 60 négyzetmétereseké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetmétereseké 21 100 forint lesz.

Olyan, a bérlőknek hasznos tevékenységre is lehetőséget nyújtó lakópark épül itt, melyekre büszkék lehetnek az ócsaiak, s mindenki, aki segíti a megvalósulást - szögezte le az államtitkár.

A sajtótájékoztatón egyebek mellett kiderült, hogy az ócsai lakótelep házainak négyzetmétere 300 ezer forintba kerül, illetve hogy az átadás többszöri csúszásának fő oka, hogy eredetileg készház-technológiában "gondolkodtak", de e háztípus működtetése túl sokba került volna, ezért új közbeszerzési pályázatot kellett kiírni.

A lakótelep első 80 házának leendő bérlői február közepéig jelentkezhetnek. A pályázatokat elektronikus úton és papíron is be lehet nyújtani a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak címezve (az adatlap a www.ocsalakaspalyazat.hu honlapról tölthető le). Felvilágosítás az ocsa@maltai.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a 06-1-391-4710-es telefonszámon kérhető.