Gödöllőn a legolcsóbb a lakásbérlet az egyetemi városok közül

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy 30 négyzetméteres lakást 30 ezer, egy 60 négyzetméterest pedig 48 ezer forintért lehet bérelni Gödöllőn.

Egy 30 négyzetméteres lakást 30 ezer, egy 60 négyzetméterest pedig 48 ezer forintért lehet bérelni Gödöllőn, a kisebb lakások közül a legdrágább a főváros ötödik kerülete 52 ezer, míg a nagyobb lakásoknál Óbuda, 91 ezer forintos havi bérleti díjjal - közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat az MTI-vel.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a nagyobb lakások bérleti díja fajlagosan olcsóbb. Szegeden például a már említett 30 négyzetméteres lakás 40 ezer, míg a dupla akkora 56 ezer forintba kerül havonta, Pécsett ugyanez 33 ezer, illetve 57 ezer forint.

A mai olcsó árak mellett népszerűek a piacon az egy vagy két félszobával rendelkező lakások: a tehetősebb szülők ezeket veszik az egyetemi városokban, és a félszobákat kiadják más egyetemistáknak.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a kaució - amelyből az esetleges károkat fedezi a tulajdonos - egy-három hónap. A cég szakemberei javasolják, hogy erről szülessen írás, mint ahogy a bérleti szerződést is foglalják írásba, és készítsenek jegyzéket a tulajdonos bútorairól is.