Nehezen találnak megfelelő irodát a start-up cégek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Annak ellenére ez a helyzet, hogy a fővárosi modern irodaterület 20 százaléka, mintegy 600 ezer négyzetméter üresen áll.

A start-up cégek nehezen találnak az igényeiknek megfelelő irodát - mondta Vojnar Zinaida, az Orco Property Group ingatlan fejlesztő értékesítési és marketing vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A tájékoztató apropóját az adta, hogy a start-upnak számító Ustream Hungary Kft. a 120 alkalmazottjának 1700 négyzetméter irodaterületet bérelt az Orcotól, az Andrássy úti Párisi Nagyáruházban.

ustream

Fotó: MTI

Fehér Gyula, a bérlő társaság alapító tulajdonosa a speciális igényekről elmondta, hogy 50 kerékpárnak kértek tárolót, legyen hely az alkalmazottak kutyáinak, amúgy pedig a környéken legyenek jó éttermek. Mindezt inspiráló környezetnek nevezte a termék- és technológia- valamint a design fejlesztéshez.

A bérleti díjat és a bérleti időt a felek nem hozták nyilvánosságra. Jelenleg a fővárosi irodapiacon 12-15 euró közötti az átlagos bérleti díj, havonta és négyzetméterenként. Ehhez jön a 2,5-4 euró fajlagos üzemeltetési költség.