Mi épüljön a Római-parton?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Római-part fejlesztésére írt ki ötletpályázatot az IFK, a cél, hogy az emblematikus városrész nagyobb figyelmet kapjon.

A Római-parttal kapcsolatos víziókról, a terület városon belüli, távoli jövőben betöltendő lehetséges szerepéről és funkciójáról szeretne képet kapni az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) a Római-part 2100 elnevezésű pályázat kiírásával. A terveket november 4-ig várják.

Az ötletbörze kiemelt célja, hogy Budapest egyik emblematikus városrésze nagyobb figyelmet kapjon. A kiírásra felsőoktatásban tanuló diákok nyújthatják be elképzeléseiket, a győztes pályázó a pénzjutalmon kívül lehetőséget kap arra, hogy munkáját a szélesebb nyilvánosság is megismerhesse - olvasható az egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében.

A beérkező munkákat elbíráló zsűriben Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke, Szerdahelyi-Németh Klára (Magyar Urbanisztikai Társaság), Ongjerth Richárd szociológus, Varga-Ötvös Béla várostervezési közgazdász, Tihanyi Dominika tájépítész, az IFK képviseletében Horváth Emese és Kocsány János foglal helyet, valamint Finta Sándor főépítész részvételére is számítanak a szervezők.

Az egyesület az ötletpályázat győztesét pénzjutalomban részesíti, a nyertes használhatja az IFK által adományozott IFK Talentum 2013 címet is.

A teljes pályázati kiírás megtekinthető az IFK weboldalán. >>