8 milliárdból épül az új budapesti úszókomplexum

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az építkezést várhatóan 2015 februárjában kezdik el, és 2016 második felére készül el, és csak az uszodára 8 milliárd forintot költenek majd.

Bemutatták a látványterveit annak a budapesti úszókomplexumnak, ami 2017-es junior és a 2021-es felnőtt úszó világbajnokságnak ad majd otthont. A 25 ezer négyzetméteres épületben nem csak a nemzetközi versenyek lebonyolítására alkalmas medencék kapnak helyet, hanem gyermekmedencék, és rekreációs helyiségek is. A versenymedence fölötti tetőt el lehet húzni, így nyáron teljesen nyitottá válik az épület. Továbbá az uszoda köré egy park is lett tervezve sétautakkal, és új hajóállomással.

Ferencz Marcel vezető tervező a természettudatosságra is nagy hangsúlyt fektet, hiszen napenergiát, földhőt és termálvizet is használnak majd. Sőt, még a zuhanyzókból és medencékből elfolyt víz főjét is visszaforgatják. Az energiatermelő járdákon sétálva magunk is hozzájárulhatunk természetünk megóvásához.

Az építkezést várhatóan 2015 februárjában kezdik el, és 2016 második felére készül el, és csak az uszodára 8 milliárd forintot költenek majd.

"A Dagály-komplexum azonban nemcsak erre a néhány hetes időszakra épül, hanem évtizedeken keresztül szolgálja majd a vizes sportokat, illetve a környéken élő családokat. Olyan úszópalotát építünk, amelyiknek az egész világ a csodájára jár majd” – nyilatkozta Vígh László kormánybiztos.