Több mint 2 milliárd forint értékben adott át ingatlanokat az MNV Zrt. Budapesten és Pest megyében

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Utolsó, Pest megyei és budapesti állomásához érkezett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Országos Vagyongazdálkodási Roadshow-ja.

Az MNV Zrt. 2013 októberében indította útjára Országos Vagyongazdálkodási Roadshow elnevezésű eseménysorozatát, azzal a céllal, hogy a megyei önkormányzatok képviselőit, vagyongazdálkodással foglalkozó szakembereit tájékoztassa az az állami vagyonnal kapcsolatos önkormányzati vagyonkezelés lehetőségeiről, valamint az ingyenesen tulajdonba adható ingatlanok és ingóságok kérvényezési folyamatáról, eljárásrendjéről.

Az Országgyűlés 2013 nyarán összesen 1174 darab ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adását tette lehetővé. A jogszabály alapján összesen 15 budapesti és 27 Pest megyei települési önkormányzat jelezte ingyenes tulajdonba vételi szándékát, amely összesen 116 darab (47 darab fővárosi és 69 darab Pest megyei) ingatlant érintett.

A roadshow alkalmával a résztvevők tájékoztatást kaptak a térségben zajló kiemelt műemléki beruházásokról is. A 2014-es tervek között szerepel a Budai Vár védmű rendszerének felújítása, melynek során megújul a Halászó fiú- és a Savoyai- terasz térburkolata; a Halászó fiú szobor és vízgépészeti rendszere; a Barokk lépcső vízelvezetése; valamint megkezdődik a Fehérvári Rondella felújítása.

Az eseménysorozat záróeseményén, a roadshow budapesti állomásán Dr. Rosdy Tamás, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója mondott köszöntőt. Dr. Pesti Imre kormánymegbízott úr, a Budapest Főváros Kormányhivatal és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködési területeiről adott tájékoztatást. Az MNV Zrt. részéről Marjay Gyula, Ingó és Ingatlanvagyonért Felelős Főigazgató mutatta be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. működését. Az eseményen beszédet mondott továbbá Szabó György, az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó FŐKEFE Rehabilitációs Foglalkoztató Ipari Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.