Függőleges város az olasz hidakból

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újratervezték az olasz romhidakat - függőleges várost építenének.

Az olasz A3-as autópályát az 1960-as évek közepén kezdték építeni, és mára több mint 480 km van kész Salerno és Reggio Calabria között. Annak ellenére, hogy 50 éve fejlesztik, még mindig nincs kész, hála a régióban uralkodó korrupciónak és rossz gazdálkodásnak. A calabriai kormányzat 4 éve már próbálkozott új tervekkel. A projekt a "Függőleges Falvak" nevet kapta. A lényeg, hogy a nagyobb hidakból és viaduktokból napenergiával működő falvakat hoznak létre.

"Én úgy hívom ezt, hogy fordított sokemeletes" - mondta Manal Rachdi, az dizájn megalkotója. "Egy rendes emeletesházban alulról mész fel a tetejére. Ebben viszont a kocsid vár rád fent, és lefele mehetsz kb. 45 métert, hogy eljuss a lakásodba."

Egy autonóm közösségnek lett tervezve, ahol a híd tetején kap helyet a járda, valamint az autópálya. Ez alá kerülnének az önnfentartó rezidenciák, boltok, a hidak belsejébe pedig szabadidő központokat építenének. A koncepció szerint a lakások rendkívül kényelmesek lennének, a szomszédság pedig függőleges sémán alakulna. Természetesen a kilátás sem lenne utolsó, a lakók a Calabriani táj csodálatos látképére ébredhetnének.

Az egyetlen probléma, hogy Dél Olaszország hatalmas gazdasági problémával küzd. Amíg nem rendezik az anyagi dolgokat, vagy nem kapnak támogatást, várni kell a projekt megvalósulására.