Szellemek a lakásban - neked is ismerős?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Veled is előfordul, hogy furcsa zajokat hallasz a házadban, akár az éjszaka közepén is?

Veled is előfordul, hogy furcsa zajokat hallasz a házadban, akár az éjszaka közepén is? Talán egy nyikorgó ajtó, recsegő lépcsőfokok, furcsa zajok, amik arra engednek következtetni, hogy a házadat kísértetek járják? Szerencsére van egy pár dolog, amit meg tudsz tenni a nyikorgások, csörgések ellen.

A házak - függetlenül attól, hogy újak vagy régiek - rengeteg zajt csapnak. Talán nem is veszed észre ezeket a nagy nyüzsgésben nap közben, de amikor lemegy a nap és elhalkul minden, az összes zaj felerősödik. Hogy mik ezek a zajok, és melyek adnak aggodalomra okot? Íme egy lista, a teljesség igénye nélkül, a leggyakoribb esetekről:

1.) Kattogás, kopogtatás, csörömpölés:

Ezeknek a zajoknak jópár forrása lehet, de egyik miatt sem kell a szellemirtókat riasztani. Ha ezek a hangok ősszel vagy télen jelentekznek, valószínűleg az első begyújtás miatt vannak. A hő kitágítja a falakat, a tetőt, és ez adja a recsegő hangokat. Forró nyári napokon a tetőre érkező napsugarak okozhatnak tágulást, és ezzel furcsa hangokat.

2.) Sípoló hang:

Akkor sem kell rögtön pánikba esni, ha sípoló hangot észlelsz, valószínűleg ebben az esetben sem egy szellem próbál kommunikálni veled. Viszont a klímádra ráférne egy takarítás. Ugyanis ha a szűrő el van benne dugulva, ugyanúgy próbál levegőt beszívni, de a koszos alkatrész miatt ez nehezebben megy, és sípoló hang kíséri.Ha már túl vagy a gyors szűrőcserén, mégis hallod a hangot, ellenőrizd le az ablakokat, hiszen már egy kisebb szellő is szellemesen tud szólni, ha nincs teljesen csukva az ajtó, ablak.

3.) Kalapálás, koppanás, locsogás

Valószínűleg ebben az esetben sem egy segítőkész szellem jött vissza hozzád, hogy megjavítson dolgokat. Lehet a WC öblítése vagy egy csap megnyitása közben keletkező túlnyomás a hálózatban. A hangnak nem feltétlen kell a WC vagy a csap felől jönnie, hiszen a vezetékek a ház falaiban futnak, így a konyhában megnyitott vízcsap is adhat olyan hangot, mintha a hálószobában csobogna.