Hátborzongató háttérrel rendelkező luxusingatlan eladó

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Berlin két évtizede kínálja eladásra a lakatlan, 70 szobás tóparti komplexumot, ami az egyik legismertebb nácié volt.

Berlin két évtizede kínálja eladásra a lakatlan, 70 szobás tóparti komplexumot, ami az egyik legismertebb nácié volt.

Az 1939-ben épült tóparti villát Joseph Goebbels ajándékba kapta Berlin városától. A hírhedt náci propaganda miniszter titkos szerelmes rejtekhelyként használta, ugyanitt írta azokat a beszédeket is, amikkel Adolf Hitlert nyűgözte le annak idején.

A fővárostól 40 km-re lévő épület a háború után lakatlanná vált, majd szinte feledésbe merült. A városi önkormányzat egészen Németország újraegyesítése óta próbál vevőt találni rá, de riasztó múltja miatt eddig sikertelenül. Annak ellenére, hogy a Haus am Bogensee az egyetlen náci vezető által lakott komplexum, amely fennmaradt a második világháborúból.

Arra természetesen odafigyelnek, nehogy neonácik kaparintsák meg az épületet. A jelentkezőket politikai szempontból is ellenőrzik, ami tovább szűkíti a lehetséges érdeklődők körét.

A házhoz tartozik egy földalatti bunker és egy moziterem. Amennyiben ez nem elégíti ki az igényeket, a bálterem kandallóval, hatalmas ablakokkal, és teraszokkal áll rendelkezésre. Az önkormányzat reménykedik, hogy az ingatlant értékesíteni tudják és hotel, bentlakásos iskola, vagy akár wellnesközpont is létesíthető belőle.