Albérlet keresési útmutató

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A felvételi eredmények kihirdetése után rengeteg diák és szülő kezd el keresni albérletet. De mire kell figyelni?

A felvételi eredmények kihirdetése után rengeteg diák és szülő kezd el keresni albérletet. Ilyenkor gyorsan kell keresni, mert sok az érdeklődő, viszont rengeteg buktatója is lehet a dolognak. Az Ingatlanok.hu összegyűjtött néhány fontos információt, hasznos tanácsot, hogy könnyebb legyen a megfelelő albérlet kiválasztása.

Milyen a környék?

Mivel leggyakrabban ismeretlen városba költözünk, mindig tájékozódjunk, mert sajnos előfordul, hogy rossz környéken kínálnak kiadó lakást. Érdemes használni a Google térkép szolgáltatását, körbenézni, tájékozódni a környezetről. A kisboltok közelsége is fontos, ezekről is kaphatunk némi információmorzsát ilyenkor.

Tömegközlekedés?

A nagyobb városokban gyalog kifejezetten nehézkes a közlekedés, így ne felejtsük el megnézni, hogy az albérletből mennyi idő alatt és milyen módon lehet eljutni az oktatási intézménybe, a kedvező árakat kínáló boltokba, illetve a városközpontba.

Árfekvés?

A kényszerhelyzet miatt nagyon sok lakástulajdonos irreálisan magas árért szeretné kiadni a tulajdonát, ezért nézzük meg, hogy a hasonló ingatlanok milyen áron kiadóak, esetleg már telefonban kérdezzünk rá, hogy irányárra, vagy fix árra gondolt a főbérlő.

Rezsi, közös költség?

Mindig kérdezzük meg a havi fenntartási átlagköltséget, nehogy a magas közös díjak meglepetésként érjenek minket az első hónapban.

Keressen több helyen!

Az Ingatlanok.hu és a Kiadoalberlet.hu oldalakon több Önnek megfelelő lakás közül választhat!