A 20 legdrágább ház a Földön 2. rész

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Múlt héten elkezdtünk egy 20-as listát bolygónk legdrágább ingatlanjairól, melynek most a második felét olvashatjátok, avagy a top 10-et.

Múlt héten elkezdtünk egy 20-as listát bolygónk legdrágább ingatlanjairól, melynek most a második felét olvashatjátok, avagy a top 10-et.

Mountain Home Road, Woodside, California


10. Mountain Home Road, Woodside, California

Az ingatlan tulajdonosa Masayoshi Son, akinek a vagyona 8.6 milliárd dollár. 2012-ben történt az adás-vétel 117.5 millió dolláros áron, amely a mai napig a valaha volt legnagyobb összegű ingatlanértékesítésként van feljegyezve. A telken található egy neoklasszikus stílusban épült ház, egy több mint 100 m²-es oszlopos uszoda, egy különálló könyvtár épület, teniszpályák és egy szabadtéri úszómedence is.

Xanadu 2.0, Seattle, Washington

9. Xanadu 2.0, Seattle, Washington

A ház tulajdonosa a világ második leggazdagabb embereként emlegetett, 67 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Bill Gates. Egy 2012-es vagyonbevallás szerint a ház piaci értéke 120.5 millió dollár. Az egész komplexum nagyon fejlett technikával van felszerelve. Találhatunk benne víz alatti hangrendszerrel ellátott úszómedencét, egy több mint 200 m²-es edzőtermet és egy kupolás olvasóteremmel rendelkező könyvtárat.

Blossom Estate, Palm Beach, Florida

8. Blossom Estate, Palm Beach, Florida
Ezt az ingatlant a 4.1 milliárd dolláros vagyonnal bíró Ken Griffin vette 2012 decemberében 130 millió dollárért. A magas kockázatú befektetések titánja 4 szomszédos birtokot vásárolt, melyek alapterülete összesen több, mint 32,000 m².

Kensington Palace Gardens, London, Egyesült Királyság

7. Kensington Palace Gardens, London, Egyesült Királyság

A 10.2 milliárd dolláros vagyonú Roman Abramovich 2011-ben tett szert erre a 140 millió dolláros ingatlanra. Az orosz iparmágnásnak ezen kívül a tulajdonában van több hatalmas londoni épület is. A vásárlás óta a tulajdonos tervezi a ház földalatti bővítését, melyben helyet kapna egy teniszpálya, egy egészségügyi központ és egy autómúzeum is. Ezen kívül a tulajdonában áll egy katély a francia riviérán és egy közel 300,000 m²-es telek a St Barthélemy szigetén.

Ellison Estate, Woodside, California

6. Ellison Estate, Woodside, California

Ezzel az otthonnal az Oracle alapítója, a 43 milliárd dolláros vagyonú Larry Ellison büszkélkedhet. A világ legmohóbb ingatlangyűjtőjeként emlegetett Ellison 200 millió dollárért építtette ezt a 93,000 m²-es 10 épületből álló japán stílusú komplexumot, melyben helyet kap egy mesterséges tó, egy teaház és egy halastó is.

One Hyde Park, London, Egyesült Királyság

5. One Hyde Park, London, Egyesült Királyság

Ukrajna leggazdagabb embere, a 15.4 milliárd dolláros vagyonú Rinat Akhmetov ennek az apartammak a tulajdonosa, aki a világ legdrágábbjaként számontartott lakásért 221 millió dollárt fizetett 2011-ben. A London egyik legflancosabb részének mondott Knightsbridge-ben található apartmannak golyóálló ablakai és 24 órás recepciós szolgálata van.

Kensington Palace Gardens, London

4. Kensington Palace Gardens, London

Lakshmi Mittal az indiai ácél-mágnás - akinek a vagyona 16.5 milliárd dollár - vásárolta ezt a villát 222 millió dolláros áron. Állítólag 3 ingatlan is az ő tulajdonában áll London legbiztonságosabb utcáján, a Billionaires Row-n.

Fair Field, Sagaponack, New York

3. Fair Field, Sagaponack, New York

Ez a hely a 6.5 dollárral rendelkező Ira Rennert otthona. Az iparmágnás, Hamptons compoundként ismert 248 millió dolláros házában 29 háló és 39 mosdó található, ezek mellett a telken 3 úszómedence és egy saját erőmű is működik.

Villa Leopolda, Villefranche-sur-mer, Franciaország

2. Villa Leopolda, Villefranche-sur-mer, Franciaország

Ez a francia ingatlan az 1.2 milliárd dolláros vagyonú Lily Safra tulajdonát képezi. Állítólag II. Leopold belga király építtetett egy sor tengerparti házat a szeretőinek. Ennek a teleknek több, mint 80,000 m² a területe, és a rajta álló ház értéke egy 2008-as értékbecslés alapján 750 millió dollár.

Antilia, Mumbai, India

1. Antilia, Mumbai, India

Ez az épület Mukesh Ambani, 21.5 milliárd dolláros vagyonú indiai üzletember tulajdona. Az épület 27 emeletén 37,000 m² a lakható terület. Hozzá tartozik egy 6 szintes mélygarázs, három helikopter leszálló, egy egészség-szint, és állítólag egy 600 fős személyzet. Ez a világ legdrágább lakóingatlanja, melynek építési költsége elérte az 1 milliárd dollárt.