Házak a semmi közepén

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Te kiköltöznél a semmi közepére? Összegyűjtöttünk a világ leglehetetlenebb helyeire épített házakból egy csokrot.

Vannak, akik úgy szeretik élni az életüket, hogy elvonulnak a semmi közepére távol a város zajától, az emberektől, élvezni a csendet és nyugalmat ami körülveszi őket. A legszebb eldugott zugok közül szemezgettünk:

10. The Crystal Mill, Colorado, USA

A malom a 19. században épült és Öreg Malomként emlegetik. A Kristály folyó mellé épült, a táj gyönyörű körülötte. Egy darabig autóval közelíthetjük meg, utána pedig muszáj másznunk, ha oda szeretnénk jutni.

The Crystal Mill, Colorado, USA

9. Drina River, Bajina Basta, Szerbia

A völgyben egy város fekszik a Drina folyó mentén hegyekkel körülvéve. A területet Nemzeti Parkká nyílvánították. A várostól nem messze a folyó közepén található egy kis házikó egy szikla tetején, amit csak a Tara Nemzeti park kenuival lehet megközelíteni.

Drina River, Bajina Basta, Szerbia

8. Schönau am Königssee, Bavaria, Németország

A Bavaria hegyekhez tartozó Watzmann hegységlánc lábánál található egy telep, Münchentől autóval vagy vonattal tudujuk megközelíteni. Spa, versenyszánkó és bob pálya várja a kikapcsolódni vágyókat, no és lélegzetelállító környezet.

Schönau am Königssee, Bavaria, Németország

7. Gásadalur, Vagar sziget, Feröer-szigetek

A festői Feröer-szigetekről talán mindenki látott már gyönyörű fotókat. A Gásadalur nevű falu talán a legszebb e varázslatos vidék települései közül. Hegyek és óceán veszi körül, nem messze tőle található egy vízesés is. Hajóval, vagy repülővel juthatunk el ide, hogy a kb 20 fős lakosság vendégszeretetét élvezzük.

Gásadalur, Vagar sziget, Faroe Szigetek-1

Gásadalur, Vagar sziget, Faroe Szigetek-2

6. Tuscany, Olaszország

A lélegzetelállító Tuscany-ban lévő villákat és farmokat gyönyörű dombok és erdők veszik körbe. A turisták gyakran látogatják, hiszen viszonylag könnyen megközelíthető: repülővel, busszal, vonattal, vagy autóval is megindulhatunk, ha itt akarunk kikapcsolódni.

Tuscany, Olaszország-1

Tuscany, Olaszország-2

5. Stone House, Guimarãs, Fafe hegység, Portugália

A házat két hatalmas kőszikla közé építették a környékbeli köveket és betont használva, amit a turisták el is neveztek Flintstone háznak. A házban nincs áram, cserébe van bent egy medence és egy szép tűzhely. Busszal, vagy vonattal mehetünk egy darabig, utána hegyet kell másznunk, hogy odajussunk - írja a placestoseeinyourlifetime.com.

Stone House, Guimarãs, Fafe hegység, Portugália-1

Stone House, Guimarãs, Fafe hegység, Portugália-2