Hova tegyünk és inkább hol ne használjunk tükröket

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tükröket rengeteg helyen lehet alkalmazni a lakásban. Készítettünk egy listát, hogy hol és miként is érdemes elhelyezni őket.

Kis szobákban nyugodtan használjunk tükröt
Egy nagy tükör jó helyen elhelyezve egy kis szobában tágítja a teret. Az ebédlőben például az asztal magasságába jó ötlet tükröt rakni.

tükör az ebédlőben

Ne pakoljuk tele az egész házat tükrökkel
Ne rakjunk tükröt üres helyre a falon csak azért, hogy legyen ott valami. Ha rossz helyre kerül, akkor azt a képzetet keltheti, hogy nagy a rendetlenség a házban - írja a magazine.foxnews.com.

Adj fókusz pontot a tükröknek
A jó helyre elhelyezett tükör képes “felöltöztetni” a lakást. Ha nem a falra van szerelve, hanem végig fut a falon egészen a sarokig, nagy mértékben kiszínezi a lakást.

Ne vigyük túlzásba a tükröket a konyhában és a hálószobában
A konyhában igazából nincs is nagyon szükség tükörre. Ráadásul csak plusz munka van vele, hiszen ráfröccsenhet valami és esztétikailag sem előnyös ilyenkor a kis pöttyök miatt. A hálószobában pedig nem célszerű olyan helyre rakni ahol ébredés után egyből magunkat látjuk. Rakjuk inkább az ágy támlájához, vagy az ágy közepétől lefelé.

tükör a hálószobában

A plafonra ne rakjunk tükröt
Elég sok helyen elterjedt ez a megoldás, és éppen ezért úgy érezhetjük magunkat, mint egy 1970-ben játszódó filmben, vagy diszkóban.

tükör a plafonon

Rakjuk keskeny folyosókra, vagy lépcsőfordulókba
A kisebb vízszintesen elhelyezett tükör a falon tágítja a teret. A bútorokon is használhatjuk, például a fiókokon elhelyezett tükör, vagy a tükrös dohányzóasztal is igen jól mutat.

tükrös dohányzóasztal