A Google új épületéhez még nem létező technológiát fog használni

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

225 oldalon rögzített tervek láttak napvilágot az új “irodaházról”, ami alternatív energiaellátást használna. Videó is készült a tervekről.

A keresőóriás ismét elképesztő tervekkel állt elő. Eddig is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a dolgozók kellemes környezetben végezhessék munkájukat, de az új tervek legmerészebb álmainkat is felülmúlják.

A San Francisco-i öböl szélén elfekvő területen 64,4 milliárd dollárt szánnak az építkezésre. A 315.870 négyzetméter 4 fő blokkot fog magába foglalni. Egy 18 hektáron elnyúló iroda parkot, egy 7,5 hektáros területet a Huff Avenue déli részén, egy 22 hektáros területet a Joaquin Road déli részén és egy 12.5 hektáros területet a Shoreline Boulevard déli részén - írja a bizjournals.com.

Először a 18 hektáros irodaparkkal kezdenék az építkezást, aminek befejezését 2020 első negyedére tervezik. Aztán a Huff Avenue készülne még ugyanabban az évben, míg a másik kettő 2 éves intervallumban követné az építkezés ütemét.

A Google új épülete

200 millió dollárt költenének közösségi óvóhelyekre és biciklipályára, ami egy hídon menne keresztül, hogy a dolgozók boldogan tudjanak tekerni, ha úgy támadna kedvük. A fejlesztésben a Linkedin Corporation is részt vesz.

A mennyezet egésze hatalmas átlátszó üvegből lenne, ami energiát is képes előállítani a napfényből. Bár az alkalmazni kívánt technológia még nem is létezik. Szuperkönnyű tartóoszlopok tartják majd a szerkezetet, amik közé falakat lehet húzni, vagy éppen eltávolítani, így is egyedivé téve a belső kialakítást.

A Google új irodaháza

Nagyjából egy városnyi ember létszámának megfelelő ember dolgozik a Google-nél. Pontosabban 53.700. Ennyi embernek azért kell a hely. De nem csak az elférésükről gondoskodik a cégóriás. A pihenő övezeteken kívül parkok és különböző komplexumok kapnak majd helyet.

Még több kép itt illetve egy videót is csatoltunk. ↓ ↓