Félelmetes, kreatív és szürreális otthonok

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Milyen lehet egy nem hétköznapi házban élni? Magas, vagy mély? Világos, vagy sötét? Egy közös pont van ezekben a lakásokban, hogy hihetetlenek.

Üvegház Tokióban

Az “NA ház” névre keresztelt otthon tervezője egy egészen új szintre emelte a természetes megvilágítás fogalmát. Japán fővárosában, Tokióban található az épület, az egyik legforgalmasabb utcán. Az üvegfalaknak köszönhetően a magánszféra, mint olyan, megszűnik létezni - cserébe derült időben nincs gond a fényviszonyokkal.

Tokioi üvegház

Tokioi üvegház belülről

Otthon egy vízesésen

Pennsylvania-ban a természetre való tekintettel az erdőben nem volt elegendő hely megépíteni ezt a házat, így az egyetlen lehetséges helyre húzták fel: egy vízesés fölé. Vajon hangos lehet a vízcsobogás? Nagyon szimpatikus a környezet, de túl sokat járnánk vécére, ha itt élnénk.

Otthon egy vízesésen

A legkeskenyebb ház a Földön! A "Keret ház"

Ezt a “házat” két épület közé szerkesztették be és 152 cm széles. Nem sokminden fér el benne, annyi szent. Egy korábbi cikkünkben már találkozhattunk vele. Akkor még csak látványtervek léteztek, azóta elkészült.

A legkeskenyebb ház a Földön

A legkeskenyebb ház belülről

Boeing 727 hotel Costa Ricán

Dél-Afrikában 2000 dollárért vették meg a roncs repülőt a San Jose reptéren, 4000-et költöttek rá, hogy Costa Ricába szállítsák és további 24.000 dollárba fájt az átalakítása. Viszont állítólag a repcsiről gyönyörű a kilátás az óceánra.

Boeing 727 Hotel Costa Rica

Boeing 727 Costa Rica hotel belülről

Hobbit ház Walesben

A tulajdonos az apósától vette meg a házat és az volt a célja, hogy egy hasonló kinézetű otthont építsen magának, mint amilyenben A Gyűrűk Urából a hobbitok is laktak. Csak természetes anyagokat használva is 5.200 dollárba kerültek a kisebb módosítások rajta.

Walesi hobbit lak

Walesi hobbit lak belülről

Lenyűgöző Walesi hobbit lak belülről

Következő cikkünkben még több különleges, egyedi házat mutatunk majd be az earthporm.com segítségével.