Több ezer ügyfelének írja jóvá túlfizetését az MKB Bank

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Pénteken este írta jóvá a tartozás nélkül lezárt deviza és devizaalapú kölcsönszerződések fogyasztói túlfizetéseit az MKB Bank.

A bank azt közölte az MTI-vel, hogy több ezer ügyfelének több milliárd forintos fogyasztói túlfizetését írja jóvá. Az MKB Bank azon ügyfeleinek túlfizetéséről van ez esetben szó, akiknek deviza és devizaalapú kölcsönszerződéseit már lezárták, azok fennálló tartozás nélkül szűntek meg.

Amennyiben az ügylet főadósának számláját még az MKB Bank vezeti, a jóváírás azon történik meg. Ha az ügyfélnek már nincs számlája a banknál, a jogszabályoknak megfelelően, a postai tájékoztatás kézhezvételét követően lesz lehetősége jelezni, milyen módon kívánja felvenni a pénzt - tudatta a pénzintézet.

A pénzügyi intézményeknek március elsejétől meg kellett kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel. A lezárt hitelek esetében a visszafizetést pénzben, a még élő szerződések esetében pedig a törlesztőrészletek csökkentésével kell teljesíteni.

A pénzügyi intézmények a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiadott képletek alapján számítják ki, hogy az egyes esetekben mennyi jóváírás jár az ügyfeleknek. A képletek helyes alkalmazását az MNB kötelessége és felelőssége ellenőrizni.