A világ legelhagyatottabb házai. Némelyiktől a hideg is kiráz

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Miért hagynak el egész városokat az emberek? Válasz a cikkben.

A bolgár Kommunista párt elhagyatott épülete;  Buzludzha hegység - Bulgária

Bulgária elhagyatott helyek

Ebben az 1981-ben átadott épületben üléseztek Bulgária politikusai a Szovjetunió uralkodása alatt. Azonban a vasfüggöny lehullása után mára már csak az egykori rezsimet szimbolizálja. Az épület szerkezetét gyakorlatilag szétlopták. Helyre akarták állítani turisztikai látványosságként, de túl sokba került volna a felújítás.

 

Csodaország Vidámpark; Beijing - Kína

Beijing - Kína elhagyatott vidámpark

Beijing válasza Disney Land-re. 1998-ban álltak le a fejlesztések, mert a felek nem tudtak megegyezni a földárakban. Néhány helyi farmer téved még be ide a veteményét gondozni, illetve a többi elhagyatott területre bevásárló központot akarnak építeni.

 

Hashima Szigetek; Nagasaki - Japán

Hashima szigetek

A Hadihajó Szigetkén, vagy Szellem Szigetként is becézett Hashima Island a szén bányászatnak adott otthont a késői 19. századtól a 20. közepéig. A városban volt kórház, iskola, éttermek, de a nyersanyag elfogytával az emberek is itt hagyták mindezt. A James Bond - Skyfall című filméből láthattunk innen származó jeleneteket.

 

Isla de las Muñecas — Mexikóváros, Mexikó

kislány szelleme

Mexikóváros peremén található ez a hely, ahol ijesztő babák lógnak az ágakról és a falakról. A történet szerint az előző gondnok babákat kezdett gyűjteni, miután egy kislányt találtak holtan a nem messze lévő kanálisban. A babák azért kellettek, hogy a kislány szelleme megbékéljen. És ha ez még nem elég ijesztő, a gondnok holttestét 2001-ben ugyanazon a helyen találták meg, ahol a kislányét is.

 

Marlboro Pszichiátriai Intézet; Marlboro - New Jersey - USA

Marlboro Pszichiátriai Intézet

Horrorsztoriba illő ez az épület. 1931-1998-ig működött. Annyi feljegyzés született a különösebbnél-különösebb, megmagyarázhatatlan történetekről, hogy inkább bezárták az intézetet. A részletekbe inkább nem mennénk bele, a képtől a hideg is kirázza az embert.

 

Garnet; Montana - USA

Elhagyatott szellemváros

A 19. század fordulóján százaknak adott otthont a város. Mára azonban csak egy a rengeteg szellemváros közül, amik az aranyláz miatt terjeszkedtek. 1930 körül teljesen elnéptelenedett. Azonban kérhetünk túraszervezőt, aki megmutatja nekünk az egykori épületeket.

 

Pripyat - Ukrajna

Pripyat, sugárveszély

A város a jól ismert csernobili atomerőmű katasztrófája miatt halt ki. A nukleáris sugárzás miatt evakuálni kellett az egész várost. Csak a meglévő épületek tárják elénk, hogy egykor itt nyüzsgött az élet.

Folytatás következik - a buzzfeed.com jóvoltából.

Hasonló elhagyott helyekről olvashatsz ide kattintva.