7 lakberendezési ötlet garzonfelújításhoz

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Magyar designerek bútorain ámul a világ.

A dezeen magazine számolt be arról, hogyan sikerült ebben a budapesti garzonlakásban minimális rögzítettség mellett, maximális rugalmasságot elérniük. Az optimális térkihasználást egyedi tervezésű, rétegelt lemez bútorokkal és tárolórendszerrel oldották meg. Egyedül a vizesblokkban maradt meg az épített fal és a konyhai tálalószekrények fixek, a berendezés többi része igény szerint áthelyezhető, átalakítható moduláris bútorokból áll.

1, Egész falas bepolcozás
Az egyedi, teljes falat beborító polcrendszer modulárisan átrendezhetó, szabadon variálható, légiesen könnyed és teljes egészében kihasználhatóvá teszi a függőleges falfelületet.

Magyar tervezők designbútoraival felújított budapesti garzon

2, Áttekinthető ruhatárolás
A nyomasztóan tömör, zárt szekrény helyett egy menyezetről belógatott, sokkal praktikusabb vállfatartó szolgálja az ideiglenes ruhatárolást. Az átláthatóságot, gyors ruhaválasztást nem akadályozza semmi.

3, Moduláris bútorok rétegelt lemezből
A megemelt ágyfelülethez vezető lépcsők a lakók tetszése szerint darabonként szétszedhetők és újraépíthetők. Az ágy alá elrejthetők a szezonon kívüli, ritkábban használatos tárgyak, táskák, bőröndök, stb.

4, Fix tálalószekrények
Az evéshez, iváshoz szükséges kések, tányérok, poharak a polc alatti szekrényekben kaptak helyet. Zártságuk ellenére egyáltalán nem szűkítik a teret, éppen ellenkezőleg, kitágítják azt hófehér színüknek köszönhetően.

Position Collective álmodta moduláris polcrendszer

5, Természetes fényben fürdő vizesblokk
A tisztálkodás során sem kell megalkudni a kényelemben és tágasságérzetben. A szobára "nyíló" homokfúvott üvegfalnak köszönhetően a tusolóba is jut a nappali természetes fényből, emiatt nem tűnik se szűknek, se zártnak a helyiség.

6, High-tech étkezősarok
A kerek étkezőasztal és a körülötte elhelyezett modern székek egyaránt fehérek, nem szűkítik be a teret és maradéktalanul kiszolgálják az étkezési és társasági kikapcsolódási igényeket.

A 30nm-es felújított garzon alaprajza

7, Olcsón megvalósítható
A képeken látható moduláris bútorokat akár ügyes kezű, barkácsolni szerető ezermesterek is elkészíthetik otthon, szükségtelen megvásárolni a méregdrága, flancos, külföldi berendezési tárgyakat, amelyek ráadásul gyakran sokkal jobban néznek ki, mint amennyire használhatóak és kényelmesek.

Ez a minimalista enteriőr egy lakásfelújítási, lakberendezési tanulmány, a Position Collective cég gondos munkája, amely az Airbnb felkérésére készült Budapesten.