5 takarításbarát otthon-design tipp

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezzel az öt megoldással mindig tisztán tarthatja a lakását, házát, kompromisszumok nélkül.

A házimunka egy igazi sziszifuszi küzdelem, különösen párás éghajlaton, vagy poros főút melletti ingatlanok esetében. Ötleteink segítségével minimalizálható a takarításra fordított időt. Lássuk is ezeket a mentő, otthonszépítő tippeket.

1. Kerüljük a sötét színeket, ha tisztaságmániások vagyunk

Ha nem szereti a por látványát, ajánlott kerülni a sötét felületeket - mint például a fekete keretes válaszfalakat, vagy a sötét, tükröződő felszíneket - mert ezeken a porszemcséket sokkal hamarabb észrevenni.

Modern in Montvale

Az olyan anyagokat, mint a bársony és a velúr - kanapékon például - szintén minimálisan használja a lakásban, vagy akár száműzheti is őket teljesen, mert magukba gyűjtik a port, a fenntartási költségeik pedig igen drágák, magasabbak, mint a szöveté, vagy a bőré.

2. Válasszon rozsdamentes háztartási cikkeket, ha víz közelében lakik

Amennyiben víztározó, folyó, tó, vagy más vízfelület mellett él, vagy egyszerűen csak párás, szeles szokott lenni az időjárás, tartsa szem előtt, hogy a fém tárgyain nagyon hamar megjelenhet a rozsda. De igaz ez a vizes helységekre is, amelyeknek nem megoldott a szellőzése. Emeletes házak fürdőszobáiban gyakori probléma lehet a pára és a rozsdásodás.

Marine Loft

Nagyon sok bútordarabunkon vannak fém alkatrészek, kiegészítők - csillárok, csaptelepek, zárszerkezetek. Mindezeknek a beszerzése, cseréje előtt tájékozódjunk a fém részek rozsdamentességét illetően. Azt pedig, hogy indusztriális stílusban rendezzünk be az otthonunkat ilyen éghajlaton, kétszer is gondoljuk meg. A fa bútorok és az üveg lámpatestek jó választási alternatívák. Ha mégis engedünk a fémes csábításnak, akkor pedig marad a rozsdamentes acél, a titán és az alumínium.

3. Rakasson nagyobb csempéket, így kevesebb fugát kell tisztítania

A szennyeződések és a zsír nagyon hamar meg tud rekedni a csempék melletti kis résekben, különösen igaz ez a konyhában és a fürdőben lévőkre. A kisebb lapokból álló csempézett fal tisztítása nagyobb kihívást jelent, mint a nagyobb darabokból állóké, amikor a hézagokat kell kitisztítani.

Bathroom

Ha nem szeretne lemondani a kicsi csempéről akkor válasszon olyan mintát, amelyben a kettő kombinációja jelenik meg.

4. A gyerekszobát alacsony költségvetésűre tervezze

A gyermekek szobájának a bútorozásához érdemes olcsó, könnyen karban tartható darabokat választani, amelyek könnyen mozdíthatóak és cserélhetőek. Az igények és a preferenciák úgy változnak, ahogy cseperednek az ifjak.

Eden Prairie Home

A babaszobákban érdemes kerülni a túl bonyolult tervezésű bútorokat, mert a picik úgyis mindent összemaszatolnak, ne tegyük még komplikáltabbá a takarítást, hogy a tekervényes minták közét kelljen sikálnuk egy használt fogkefével (vagy a körmünkkel). A fa elég kemény és könnyen takarítható, valamint strapabíróbb, mint az üveg. Ha a nagyobb gyerekeket bevonjuk a saját szobájuk rendben tartásába, gyerekjátékká válhat a házimunka.

5. Kisebb rendetlenség - kevesebb takarítás

A szanaszét hagyott holmik nemcsak a zsúfoltság érzetét keltik, ezáltal rontva az otthonunk esztétikai értékét, hanem a házimunkát is rémálommá teszik. Ajándékozd tovább, add el, dobd ki, ha már nem kell senkinek. A maradékot pedig rendszerezd, dobozolt be, címkézd fel, jelöld különböző színekkel. Ma már rengeteg olyan megoldás van, amelyekkel helytakarékosan tárolhatsz. Ezek általában többfunkciós bútordarabok, vagy kiegészítők.

Manhattan Micro-Loft

Ha megszüntetjük a rumlit, ezáltal növeljük az életterünket, a lakásunk pedig nagyobbnak is tűnik majd. De a legfontosabb eredmény, amelynek örülhetünk: a takarítás kevesebb időt és energiát fog igényelni.

Forrás: PropertyGuru.com.sg