Hol készülhetett ez a szép kép?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Velencében? Nem, az épületek más stílusúak. Valahol északon? Ha kíváncsi rá, olvasson tovább!

Ez a meseszép hely nem egy messzi-messzi országban található, sem az Óperenciás tengeren túl, hanem kis hazánkban, Bokodon. Oroszlánytól 6 kilométerre, Tatabányától pedig mintegy 17 kiliméter távolságra fekszik.

A Komárom-Esztergom megyében található bokodi tavat és a környékén kiépült települést találóan "lebegő falu"-nak hívják.

A látvány még a Bing fejlesztőit is elbűvölte, olyannyira hogy a kereső háttérképének is betettek egy a tavat ábrázoló fotót.

A lebegő falu - a bokodi tó látképe

A hely igazi horgászparadicsom. Korábban télen-nyáron virágzott itt a peca-turizmus, ugyanis a közelben működő Vértesi Erőmű ZRt. Oroszlányi erőműve annyi hőt termelt, hogy télen se fagyott be a tó. Az erőművet 2015-ben bezárták, úgyhogy idén télen ideális kirándulási célpont lehet a tó, megnézhetjük a befagyott bokodi tavat (persze, csak ha elég hideg telünk lesz.).

Az alábbi friss videó az év elején készült és igazi kuriózumnak számít, ugyanis a hosszú ideje be nem fagyott tavat hó borítja a felvételen.

Ha ismerős a felvétel, de nem tudja honnan, segítünk: egy magyar előadóművész forgatott itt klipet, név szerint Kállay-Saunders András Juliet című dalának a felvételei a bokodi tónál készültek.