Kasita ingatlanok

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A forradalmi mobil otthon - ilyenek lesznek a jövő lakásai?

A Kasita egy apró ház, amelyet egy nagyobb dobozba behelyezve lehet csatlakoztatni a berendezések műkédéséhez. Ez az okos, szállítható otthon várhatóan olcsóbb lesz, mint sok nagyvárosban a bérleti díj.

A Kasita elnevezés olyan hordozható, előre gyártott, picurka otthonokat fed, amelyeket az austini székhelyű cég kezdettől okosnak alkotott meg.

A nagyjából 270 m2 nagyságú házakat ez év végétől kezdi árusítani a cég, melyekben alapfelszereltség lesz a Nest termosztát, az Amazon Echo (hangvezérelt kihangosító), a Casper matrac, a View Dynamic Glass ablaküvege és a Hue okos világítás. Valamint ezek mellett a szokásos kényelmi berendezések, mint egy mosogatógép, indukciós főzőlap és egy légkeveréses sütő. A cég még dolgozik egy cserélhető csempéken alapuló polcrendszer kifejlesztésén, hogy ne kelljen kalapácsot használni egy kép felfüggesztéséhez, de akár a kerékpár felfüggesztéséhez se.

Kasita otthonok

"Ez olyan, mint az iPhone intelligens otthonai" - mondja Jeff Wilson vezérigazgató, miközben egy Kasita modell dokkolt a város keleti oldalán - "Saját magunk kiterjesztése lesz egy ilyen otthon."

2016. április 5-e óta interneten előrendeléseket lehet leadni a termékre. Bár az árát még nem fedték fel, állítólag olcsóbb lesz, mint egy New York-i, vagy egy San Francisco-i albérlet. De lesz lehetőség a Kasita bérlésére is, a vétel helyett.

Az otthonok egy egyedi dokkoló rendszernek köszönhetően mozgathatóak, így egy költözés során vihetjük a lakásunkat magunkkal, persze csak akkor, ha a kiszemelt város is rendelkezik Kasita dokkolóval. Jelenleg még csak Austin városában vannak ilyen dokkoló állomások, ide lehet behelyezni a kis lakásunkat és akár tíz emelet magasra is felépíthető. De a cég folyamatosan keresi más városokkal az együttműködési lehetőségeket, hogy további dokkolókat létesíthessenek. Képzelje csak el, hogy milyen egyszerű lenne a munkahelyváltás egy másik városba, ha vihetné magával a házát, és a havi díjért cserébe csak becsúsztatják az új állomásba.

Két személynek nem biztos, hogy elegendő a hely - ez a lakók igényétől függ - viszont egy egyedülálló városlakónak, aki igyekszik pénzt spórolni, tökéletes megoldás lehet.

 

Forrás: Macworld.com